WAT KUN JE VERWACHTEN

VAN MIJN COACHING

LEER JEZELF VERTROUWEN

Jij kent jezelf het beste. Je hebt vast wel een idee waar jouw talenten liggen en welke richting je op wilt. Ik help je graag de eerste stap te zetten in die richting. Samen de mogelijkheden onderzoeken zodat jij je doelen kunt bereiken.

Coaching is maatwerk. Mijn aanpak verschilt dan ook per persoon en is altijd maatwerk. Wat wel voor iedereen geldt: als coach houd ik je de spiegel voor. Jouw gedachten en handelingen zijn van belang om jouw doelen te bereiken. Uiteindelijk gaat het erom jezelf te accepteren en jouw eigen keuzes te durven maken. Dan komen dingen in beweging!

Ik werk zowel op locatie als bij mijzelf thuis. Voor coaching op locatie maak ik gebruik van het coachhuis. Kijk hier voor de mogelijke locaties en meer informatie. 

Een traject stap voor stap:

Stap 1: gratis kennismakingsgesprek

De intake is een moment waarop we elkaar leren kennen. We snuffelen even aan elkaar. Wie ben jij als persoon, wie ben ik? Passen wij bij elkaar? Tijdens dit eerste gesprek kijken we samen of er aan jouw behoeften voor coaching voldaan kan worden.

Stap 2: plan van aanpak

Na het kennismakingsgesprek ga je wel of niet akkoord met het coachingstraject. Als we samen aan de slag gaan, krijg je van mij direct een plan van aanpak waarin ik je laat zien wat die aanpak is. Finetunen doen we samen om te komen tot een plan dat bij jou past.

Stap 3: de vervolggesprekken

Je zit niet vast aan een specifiek aantal gesprekken. Gemiddeld genomen zijn er zes tot acht vervolggesprekken nodig. Soms komt het voor dat al heel snel de kern van het probleem duidelijk wordt en we kunnen achterhalen wat goed voor je is. In dat geval kan het best zo zijn dat je aan twee of drie gesprekken al voldoende hebt.

Stap 4: exit gesprek

In het laatste gesprek kijken we samen of de doelstellingen – zoals die in het plan van aanpak zijn beschreven – bereikt zijn. We kijken samen terug op het coachingstraject en zorgen ervoor dat je echt klaar bent om het traject af te sluiten.

Stap 5: follow-up

Na twee maanden doen wij samen een gratis follow-up gesprek. Met dit stukje nazorg evalueren we of je nog iets tekort komt en hoe je er op dat moment voor staat.

Hoe ik coach

Als jij denkt dat je iets kunt, dan kun je dat ook. Dat geloof ik echt en ik help je graag om dit ook zelf te ervaren. Hiervoor gebruik ik niet één vaste structuur; ik voel veel dingen aan en beweeg mee met de persoon met wie ik werk.

Ik kan kritisch zijn, maar ook heel goed luisteren. Ik geloof dat iedereen een verhaal heeft te vertellen en dat iedereen kleurrijk is. Jij ook! In de gesprekken pakken we op wat jou kleurrijk maakt en zoeken we samen hoe je jezelf kunt helpen om dit beter zichtbaar te maken.