Henry Greenfield

Hallo! Ik ben Henry Godly Greenfield (Buchanan, Liberia 1970) en ik ben coach en bedrijfseconoom. Het mensen helpen heeft altijd in mij gezeten. Dit is iets dat ik al 25 jaar geleden deed. Na mijn opleiding (2004) tot bedrijfseconoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam kwam ik tot het besef dat ik nog iets miste: de dynamiek om mensen te helpen om tot de essentie te komen.

In 2017 rondde ik de tweejarige opleiding af tot Master Coach aan het Europees Instituut De Baak.

Ik heb gekozen voor de naam Sharpening Talent omdat ik geloof dat er in iedereen talent zit en dit alleen een kwestie is van herkenning en aanscherpen. Talent is als kleur. Rijke en levendige kleuren bestaan niet zonder de duistere en donkere kleuren. Je moet het volledige pallet tot je beschikking hebben.

Ik geloof dat wij zelf vaak het grootste probleem zijn. Alleen als je dit beseft en gelooft kun je echt veranderen. Ik help om verder te kijken dan het probleem en samen te zoeken naar de oplossing.

Ik zie, geloof en vertrouw in wat mensen kunnen.

Waar ik voor sta

Mijn aanpak is persoonlijk, maar op een gepaste afstand. Ik zie wat je doet en observeer veel. Ik vertel je wat ik zie en voel en geef dit aan je terug. Ik durf vragen te stellen die je zelf soms liever omzeilt. Ik ben scherp, to the point, eerlijk en met een open houding. Het coachen moet op een fijne manier ervaren worden. Het mag wel energie kosten, maar moet vooral ook energie geven.

Mijn ervaring met verschillende culturen heeft mij geleerd om de volgende dingen centraal te zetten:

  • Plezier hebben in wat je doet
  • Jezelf centraal kunnen zetten en belangrijk maken
  • Weten wat je waarde is en in jezelf geloven
  • Van jezelf en je omgeving kunnen genieten
  • Je volledige scala aan gevoel en emotie kunnen, durven én willen voelen

Mijn missie is: zorgen dat je weet welke kleur bij jou past en die durven tonen.

Mijn visie is: iedereen heeft kleur(en) in zich, het is alleen een kwestie van weten wat jouw kleur is en hoe je die kleur(en) naar uitdraagt.